Guide UCAS ansökan England

UCAS guide

 

Detta är en steg för steg guide för dig som väljer att söka något eller flera av OneWorldStudies samarbets Universitet i UK.

 

UCAS är Englands centrala ansökningsportal där du registrerar din ansökan före det att den skicka in till de Universitet du ansöker till. För att du skall få så snabb support och återkoppling kring antagning är det viktigt att du fyller i OneWorldStudies ”buzzword”. Detta gör att vi kan kontakta antagningsavdelningen på Universiteten vi arbetar med och hålla uppsikt över din ansökan och se till så den behandlas så effektivt som möjligt.

 

Notera: När du söker vi oss fyller du själv i din personliga information på UCAS, förutom din akademiska referens/academicreference) som du skickar till OneWorldStudies per mail i word format på info@oneworldstudies.se Din akademiska referens får du ifrån en lärare och först när du skickat den till oss kan vi komplettera din ansökan så att den är fullständig. Vi behöver även en signerad och stämplad originalversion av skolan där din lärare arbetar på papper, då våra Universitet kan kräva detta.

 

 

Registrera dig på UCAS

 

Innan du påbörjar din UCAS registrering rekommenderas det att du har ditt personal statement färdigskrivet samt har ditt slutbetyg eller samlade gymnasiebetyg utskrivet, då detta underlättar processen.

 

  1. Gå till http://www.ucas.com/

 

  1. Klicka på – Apply and Track

 

  1. Välj därefter – Start an undergraduate application

 

  • Klicka på – Register and apply for 2016 entry, och registrera dig

 

  • När du är färdig med registreringen loggar du in. Du får en fråga om hur du skall ansöka.

 

  • Här väljer du – Through another organisation och skriver in: OneWorldStudies buzzword. Vårt buzzword är: oneworldstudies2017. I nästa bildruta bekräftar du att du är registrerad genom oss och kan nu påbörja själva ansökan.

 

 

 

 

 

 

När du har registrerat dig och loggat in ser du alla kategorier som du måste fylla i till vänster del av skärmen. Alla kategorier måste vara ifyllda och ikryssade med den röda markören innan du kan betala och skicka in din ansökan.

 

Varje kategori har även en video som du kan gå titta på om du är osäker på någon del av den aktuella kategorin. Viktigt! Meddela oss alltid på OneWorldStudies när du har betalat och skickat in ansökan så att vi kan komplettera med ditt personliga brev och skicka in en fullständig ansökan.