European University Barcelona

Barcelona Spanien

Skolan

European University – Business School Barcelona Campus

Skolan ligger i  La Bonanova, en fin stadsdel endast 10 minuter utanför stadens centrum. Hit tar man sig enkelt via kollektivtrafik.

Studiekomplexet vid European University i Barcelona kombinerar moderna och bekväma inredning med moderna undervisningsverktyg. Alla studenter på Business School i Barcelona har tillgång till verktyg som smartboards, som optimerar student och lärare interaktion. Hela Campus stöds av en Wi-Fi-anslutning så att eleverna kan arbeta från sina personliga bärbara datorer mellan klasserna.

Nästan en hel våning i huvudcampus byggnaden är tillägnad digitala instruktionsverktyg. Behöver man hjälp finns teknisk support alltid tillgänglig.

På studentbiblioteket finns alla viktiga läroböcker och tidskrifter för elevernas referens, samt tillgång till den prisbelönta online-lärande resurs ProQuest; som också finns på distans via skolans intranät.

Runt campus hittar man bland annat pittoreska stadsparker, perfekt för soliga lunchraster, och det finns också flera kaféer, bagerier och barer i närheten, såsom La Taula, Moli Vell, La Burg och Las Cuartetas. Den närmaste bibliotek, Biblioteca Pública Clara, ligger bara några minuter från campus till fots.

Barcelona är en stad känd för sitt sportiga arv, så det kommer inte som någon överraskning att det finns många gym och sportanläggningar utspridda över hela staden. Fitness center nära European College Barcelona campus inkluderar DIR Tres Torres *, Dir Diagonal *, Bonasport, Gimnasio Metropolitan Balmes och Reial Club de Tennis de Barcelona.

At ta sig runt i staden går snabbt och enkelt tack vare den omfattande och billiga kollektivtrafiken. Ta tåget från campus i centrum för att njuta av Barcelonas museum i världsklass, ikoniska sevärdheter, arkitektoniska skatter och mycket mer. Håll utkik efter lokala festivaler, världskända idrottsevenemang och de många kulturella aktiviteter som äger rum i stadens många museer och gallerier.

Program

På European University och deras Business School är det som du förstår på namnet Business relaterade ämnen man studerar. De är erkänd duktiga på området med lärare ifrån näringslivet och ett stort kontaktnät inom olika branscher.

Man har även möjlighet att fast-tracka sina studier vilket innebär att man kan läsa en Bachelor Degree på bara 2 år.

Exempel på studier på European University

 • Bachelor of Business – Human Resource Management
 • Bachelor of Business – Finance
 • Bachelor of Business – Marketing
 • Bachelor of Business – Enterprise
 • Bachelor of Business – International Business
 • Bachelor of Business – Management

Här kan du läsa mer om programmen

BCN_03

 

Boende

Innan beslut fattas om att bo i Barcelona, kan du konsultera med European University Barcelona Administration Department om historia och säkerhet varje stadsdel. Vi har en hel del kontakter med bostäder och kommer att kunna hjälpa dig att hitta den lämpligaste studentbostäder i Barcelona. Det är lämpligt att börja söka efter boende omedelbart efter att ha fått ett antagningsbesked.

Studentbostäder är ett bra boendealternativ för studenter i Barcelona. Bo i närheten av andra studenter hjälper studenter att anpassa sig till både staden och en ny livsstil. Det är en stor möjlighet för dem att träffa människor från olika bakgrunder utan att behöva oroa sig för hushållssysslor.

De flesta lägenheter i Barcelona hyrs genom en byrå (Inmobiliaria), men att hyra direkt från ägaren sparar i allmänhet hyresgästerna en massa pengar i förmedlingsavgifterna. Både myndigheter och ägare kräver vanligtvis den första månadens hyra plus en deposition i förväg. De flesta byråer tar också en extra månads hyra som sin avgift. Övrig inlåning kan också krävas, men får aldrig vara mer än tre månaders hyra.

 

Kom ihåg att när vi letar efter en lägenhet, är det viktigt att tydligt förstå villkoren i hyresavtalet. Om du inte talar spanska, hjälper någon från skolan dig. Underteckna aldrig något förrän du förstått alla villkoren.

Priser

Bachelorprogram kostar 2016/17 5900 Euro per termin. Kontakta gärna oss för mer information relaterat till kostnader på European University.

Start datum är i Februari & Oktober och mer information om datum hittar du här

BCN_02

Antagning

Här kan du läsa mer om vad om krävs för bli antagen. European University har två intakes per år vilket innebär att du kan välja att påbörja dina studier i Februari & Oktober.

Visste du att?

 • I Barcelona finns närmare 500 000 företag
 • Barcelona är Europas fjärde mest besökta stad
 • I staden finns Europas största fotbolls arena Nou Camp
 • Inte mindre än 11 olika tunnelbanelinjer knyter ihop staden

Varför EU Business School?

 1. Rankad som topp 35 Business Schools i Europa
 2. Små klasser & erkänt duktiga professorer
 3. Merparten av studenterna har jobb när de slutfört sina studier
 4. Möjlighet att byta mellan olika campus
 5. Mer än 100 olika nationaliteter studerar på European University

Kontakta oss