Hawaii Pacific University

Hawaii USA

Universitetet grundades 1965 och har sedan starten vuxit till att bli statens ledande privata Universitet. På Universitetet går 7000 studenter från 80 olika länder samt från USAs samtliga 50 stater. HPU har väldigt omtyckta och högt rankade akademiska program. Dessutom är klasserna små samtidigt som lärarna är välrenommerade vilket bidrar till den höga kvalitén på programmen.

Skolans centrala campus består av sex byggnader som är belägna i Honolulus affärsdistrikt. Här finner man kommunikationslabb och högteknologiska klassrum. Det finns även bibliotek, studierum, grupprum och datarum.

En dryg mil från centrum ligger Hawaii Loa Campus oavsett vad man läser har man som regel lektioner på båda campusområdena. Men det går gott om bussar mellan områdena.

HPU forskningscentrum Ocean Institute som är specialiserat på marinbiologi ligger vid O’ahu Hawaii. Här finns allt man kan tänka sig forskning och praktik i en fantastisk miljö.

På HPU uppmuntras man till att uppleva och engagera sig i sina nyvunna studentkompisar och Universitetet. Här finns det alltid något som passar oavsett vilka intressen man har.

Program

Aktuella program på HPU hitta du här. Kontakta oss så får du veta mer.

hpu2

 

Boende

Du som student på HPU har flera möjligheter när det kommer till boende. Välj mellan att bo hos värdfamilj, hyra lägenhet eller bo på skolan.

Antagning

Läs mer här gällande antagningskrav

 • Allmän behörighet för högskolestudier
 • Lägst betyg MVG/B i engelska A/steg 5 eller VG/C i engelska B /steg 6
 • GPA på 2.5 eller högre

Visste du att?

 • Hawaii blev amerikansk delstat 1959.
 • Samtliga Hawaiis öar har skapats av vulkaner.
 • Barack Obama är född på Hawaii.
 • Hawaiis yta växer kontinuerligt pga. av de levande vulkanerna.

Fem anledningar till att studera på HPU

 1. Lärare som kommer från Yale, Harvard och Stanford
 2. Det underbara klimatet
 3. Små klasser
 4. Skapa kontakter med studenter från 100 olika länder.
 5. Goda möjligheter till Stipendier.

 

Kontakta oss