HCC – Hillsborough Community College

Tampa Florida

Skolan

Skolan

Ett perfekt val för dig som vill påbörja dina universitetsstudier i USA. På HCC läser du en associate degree på 2 år och klarar dig med stöd ifrån CSN.

I dagsläget finns det inte många alternativ i USA där du faktiskt kan finansiera dina studier med CSN. HCC är ett högt rankat community college där du kan lägga grunden dvs ditt freshman och sophomore år före det at du transfererar till något annat välkänt Universitet.

HCC har en god mix av nationaliteter och då du kan bo riktigt bra på skolan till ett förmånligt pris så är den väldigt populär. Svenska studenter trivs då det finns mycket fina faciliteter såsom gym, pool och tennis complex på skolan.

Du kan även vänta dig volleyboll turneringar och roliga utflykter på helgerna. Studierna är av hög kvalitet och skolans internationella avdelning kommer att göra sitt yttersta för att möta dina förväntningar och se till så att du får en så passande kursplan som möjligt för dina studiemål.

Det är enligt internationella studenter som läser på HCC en väldigt trevlig studiemiljö på skolan och det är lätt att komma in i ”gänget” och lära känna nya vänner ifrån hela världen. Det finns även en uppsjö av student klubbar och aktiviteter att ta del av kostnadsfritt.

 

Program

Program

För att förenkla så är den korta förklaringen att man på ett community college som på HCC läser en Associate degree. Utbildningen ger dig möjlighet att transferera och läsa klart din Bachelors degree på ett Universitet. Här kan du se alla Associate degrees inriktningar

Ditt community college gör upp en plan så att du möter transfer krav för olika Universitet.

Du kan även läsa en termin eller 1 år på HCC vilket är ett kanonbra tillfälle att komma bort och uppleva en väldigt trevlig och säker del av USA.

Kontakta oss gärna för mer info om ansökan till HCC.

Boende

Boende

Vi vet att boende är en fråga som dyker upp så fort man börjar fundera på att studera utomlands. Det är viktigt att ha ett bra boende så att man kan lägga fokus på sina studier och att lära känna landet, området och sina studiekamrater.

HCC garanterar boende på Dale Mabry skolans huvudcampus. Boendet heter Hawks Landing och är helt underbart. Det finns wifi, gym, barbeque areas samt en pool på området som också har security guard och är väldigt säkert. Härifrån går man till sina lektioner och har ett härligt studentliv.

Skall du åka till HCC är det bara att du kontaktar oss i god tid för att organisera boendet i samband med din ansökan.

 

Priser

Kostnader

HCC är fullt täckt och berättigat till CSN.

Här kan se se skolans egna uträkning för olika kostnader i samband med studier på HCC.

Skolavgiften ligger 2015/16 på 9111USD per år. Kostnader per credit/ämne är i dagsläget 379.61USD och då beror kostnaden på om du tar 12 eller 15 credits per termin.

dreamstime_xxl_34089650

Antagning

Kul att du vill studera på HCC! Man kan börja på skolan i Januari, Augusti eller i Maj.

Vi hjälper dig kostnadsfritt med ansökan till skolan. Vi sätter dig då i kontakt med skolan, hjälper att ordna boende och informerar om visum och CSN ansökan samt sköter det administrativa kring ansökan. Sök via OneWorldStudies så slipper du även betala en ansökningsavgift på 50USD.

Kraven för att bli antagen är att man har ett slutbetyg ifrån gymnasiet samt minst VG eller C i engelska A/B eller steg 5/6 i nya systemet.

Kontakta oss gärna för vidare frågor kring ansökan till HCC.

 Visste du att

  • HCC har ett stort antal transferavtal med bra Universitet
  • HCC har fem campus, 47000 studenter varav ca 300 internationella
  • Det tar 30 min till Tampa och 1 h till Orlando ifrån skolans campus
  • HCC har en mycket bra mix av internationella studenter ifrån hela världen

 

Fem anledningar att studera på HCC

  1. Bra utbildning som du kan finansiera via CSN
  2. Skolans fantastiska studentboende på campus Hawks Landing
  3. Soliga Florida består av 300 mil kust varav 100 mil är stränder
  4. Goda möjligheter att studera vidare till en bachelor i USA på Universitet
  5. Åk på exkursioner och utflykter anordnade av skolan

 

Kontakta oss