Long Island University

New York

Skolan

Long Island University 

Ett perfekt alternativ för dig som vill kombinera storstadsliv i NYC med högklassiga studier och ett ”äkta” Amerikanskt student/campusliv.

Long Island University är ett anrikt Universitet som grundade redan 1926 och har idag cirka 20 000 studenter fördelat på sina två campus Post och Brooklyn.

Som student kan du välja bland mer än 500 program på Master eller Bachelor nivå och har på Bachelornivå 250+ Majors som du kan inrikta dina studier på.

Det som lockar studenter till Universitet är en högkvalitativ utbildning med många ackrediterade Program samt en god kontakt med näringslivet i New York. Skolan är Skolan erbjuder även scholarships/stipdendier för Svenska studenter med bra betyg vilket drar ner kostnaderna.

LIU är klassad som Tier 1 och har mycket gott rykte för sina utbildningar och lärare. För dig som student är det också mycket positivt att LIU har en 12:1 student teacher ratio vilket innebär mindre klasser och god kontakt med sina lecturers/lärare.

En mängd boendealternativ finns i form av både residence halls eller utanför skolan vilket talar ytterligare för LIU för dig som ny internationell student i New York. LIU Brooklyn campus är ett urban campus som  även var det första campuset och ligger beläget vid Brooklyn Bridge där du med enkelhet åker metro till centrala delarna av Manhattan. I närhet av skolan finns trendiga cafeer, barer och restauranger samt art galleries.

På LIU Post får du den äkta amerikanska Universitetskänslan då det är ett klassiskt Campus som består av residence halls, grönområden, sororities samt fraternities. LIUs campusområde är ett av de finaste i USA med state of the art sport stadium och de senaste faciliteter inom både business, art, performing arts. Är du dessutom intresserad av att vara med i en klubb av något slag så finns det över 800st på LIU att välja ibland.

Program

LIU erbjuder en mängd spännande utbildningar på sina två campus. Du kan faktiskt välja att studera de flesta Universitetsprogram på LIU.

För att läsa med om Program på LIU Brooklyn klicka här

För att läsa med om Program på LIU Post klicka här

Har du vidare frågor kring något specifikt program som du inte hittar via länkarna så kontakta oss gärna för kostnadsfri hjälp.

liu 2

 

 

 

 

 

 

 

Boende

En fråga som du som blivande student i New York och på Long Island garanterat kommer att stöta på är boendet som är en stor del av din studenttid. Det fina är att LIU Brooklyn har 4 residence hall boendemöjligheter och LIU post har 8st olika typer av residence halls där ca 1600 studenter bor.

Det finns många fördelar att bo på campus ditt försa Freshman år. Läs gärna mer om boende alternativ på LIU campus nedan.

LIU Post boende hittar du här

LIU Brooklyn boende hittar du här

 

Priser

De flesta stora Universitet i USA har ett så kallat tvåterminssystem och likaså LIU.

Du kan välja att påbörja dina studier i januari och Spring semester eller i september på Fall semester. Ansökan till LIU sker löpande vilket innebär först till kvarn principen till dess att programplatserna är fyllda.

Kostnader för studierna ligger 2015/16 på 33678 USD per år.

Notera. Stipentider upp till 18000USD per år finns att få för studenter med höga betyg och LIU delar ut över 100 miljoner USD per år till duktiga studenter både Amerikanska samt Internationella.

För mer information kring vad som krävs kontakta oss så berättar vi mer.

Viktigt! LIU antagningsavdelning ger besked kring stipendier efter ansökan.

Förkunskaper

LIU kräver fullständiga avgångsbetyg från gymnasiet där betyget i Engelska A eller B/5 eller 6 måste vara minst VG/C. Om du inte har VG/C krävs resultat från TOEFL iBT 71/IELTS 6.0

 

För Svenskar finns även möjlighet till en 3 årig Bachelor utbildning då vårt skolsystem är väl ansett i USA. LIU har även en hel del Svenska och Norska studenter som både fått stipendier och gjort en Bachelor på 3 år.

 

Vi är representant för Long Island University och hjälper dig med hela ansökningsprocessen helt utan kostnad.

Du kan vänta dig en handläggningstid på ca 4 veckor vid ansökan till LIU.

För kostnadsfri rådgivning kring dina studier på LIU kontakta OneWorldStudies idag!

Kontakta oss också om du vill beställa skolans broschyr och ansökningshandlingar.

 

Visste du att

  • 100 milj i scholarships ges varje år till studenter på LIU.
  • SAS & NOrwegian flyger dagligen till NY med en flygtid på 8h 30 min.
  • 12:1 student teacher ratio innebär små klasser med fokus på god kommunikation och interaktion med lärare.
  • Vi har Svenska studenter som trivs fantastiskt bra på skolan och har varit med. och starta egna studentklubbar.

Fem anledningar att studera på LIU

  1. Location location location!!!
  2. LIU har 250 + Academic programs/Majors att välja bland.
  3. LIU Post har 8 campus residence halls där 1600 studenter bor och trivs.
  4. Skolan erbjuder dig kostnadsfri career service med fokus på din framtid.
  5. Long Island guldkust är endast ca 10 minuter bort med fina stränder.
  6. Kontakt och närhet till NY med många spännande företag där du kan få in en fot.

Kontakta oss