James Cook University

Singapore

Skolan

Om skolan

James Cook University från Australien äger JCU i Singapore. Det är det ledande tropiska forskningsuniversitetet.  År 2003 valde JCU att etablera sig in Singapore för att skapa en ljusare framtid för livet i tropikerna genom upptäckter som kan göra skillnad.

Universitetet rankas bland topp 4% i världen. Alla program som erbjuds följer samma läroplan som de i Australien. Detta garanterar en hög nivå samtidigt som JCU Singapore även upprätthåller en lokal anknytning.

På Campus möter du studenter från världens alla hörn allt från Kina, Malaysia, Europa och USA. JCU Campus hittar du på 149 Sims Drive. Här finner studenterna ett brett utbud av faciliteter och tjänster. Allt från bibliotek, seminarielokaler, datorsalar samt idrottsanläggningar.

Dessutom finns det många klubbar som du som student kan delta i. Allt från olika sporter, entreprenörer, musik och volontärklubbar. Här finns alltid något som passar och skulle det saknas något får man som student gärna starta upp nya.

Universitet använder sig av LearnJCU och är ett tekniskt läromedel därför förses alla studenter med en Ipad när de börjar sin kurs.

För de som vill finns möjligheten att studera både i Singapore och Australien detta är något helt unikt.

Singapore är Sydostasiens minsta land. Det är en republik vid Malackahalvön. Sett till livskvalitetsindex har Singapore den högsta levnadsstandarden i Asien och den 11:e i världen.

 

 

Program

Accounting

Business

Education

Environmental-science

Games-design

Information-technology

Psychology

Arts

Tourism & hospitality

Boende

När man blivit antagen till JCU är det viktigt att man ordnar med boende innan ankomst till Singapore. Enklast gör man det genom att skicka ett mail till accommoodation-singapore@jcu.edu.au. Observera att du måste blivit antagen först. Universitetet hjälper då kostnadsfritt till med att hitta ett boende efter studentens önskemål. Vill man kan man självklart ordna boende på egen hand. Vanligt för allt boende är att man får betala en månadshyra som deposition som återbetalas efter utflyttning.

 

Antagning

Antagningskraven varierar ifrån program till program och ser även olika ut för en eller två terminers study abroad program. Generella krav är ett slutbetyg ifrån Gymnasiet och har du VG i Engelska A/B eller C i steg 5/6 så slipper du oftast göra ett engelskatest såsom IELTS eller TOEFL. Vi har nära kontakt med skolan och för specifika antagningskrav samt kostnader för program så gör du enklast i att kontakta oss.

Priser

 

Kontakta oss gärna eller gå in här  för aktuella priser.

Aktuella ansökningstider ser du här.

 

Visste du att

  • Varje år arrangeras Formel 1 i Singapore.
  • Singapore består av en huvud ö och 60 småöar.
  • Medeltemperaturen ligger på 27 grader
  • 3000 svenskar studerar i asien varje år

 

Fem anledningar att läsa på JCU

  1. JCU Singapore har ett fast-track program som gör det möjligt att läsa in en bachlor på 2 år.
  2. Många mulitnationella företag har kontor i Singapore vilket skapar goda karriärmöjligheter.
  3. Du har möjlighet att studera både i Australien och Singapore.
  4. Vill du uppleva Asien är Singapore ett perfekt ställe att utgå ifrån.
  5. Som enda privata aktör i Singapore fått utmärkelsen Edu Trust (2015)

Kontakta oss