Southern Cross University

Lismore - Gold Coast

Skolan

Southern Cross University (SCU) är ett multi campus Universitet i Australien där du kan läsa din utbildning på stadscampus i Sydney, Melbourne, eller på större campus i Coffs Harbour, Lismore samt på Gold Coast. SCU äger och driver även The Hotel School i Sydney & Melbourne ihop med Mulpha Australia.

SCU har närmare 16000 studenter totalt varav 2000 av dessa var internationella studenter i 2014. SCU är med sina unika campus och sitt stora utbud av kurser och program ett mycket bra val för dig som vill få en gedigen utbildning och bo på någon av de vackraste platserna i Australien. Skolans avgifter ligger även under de stora Universiteten i Sydney, Melbourne och Brisbane vilket gör att du får mer pengar över till att resa, ett bra boende samt mer kvalitet i vardagen.

Universitets olika campus ligger belägna i mycket trevliga områden med närhet till fantastiska surfstränder, camping områden och regnskogs områden där man kan gå på bushwalks. SCU har studenter ifrån mer än 60 olika länder och har två år i rad vunnit utmärkelsen bästa Universitet för sin hjälp och support för internationella studenter. Detta är en viktig utmärkelse för dig som internationell student då det betyder säkerhet och gör att du kan fokusera på dina studier och nya liv i Australien på SCU.

Universitetet startades 1994 är mycket nytänkande och har ett uttalat fokus på program och kurser som ger dig ”hands on” erfarenhet inom det området som du studerar. Det finns laboratorier och faciliteter för just de program som du studerar om det så är ekonomi eller sjuksköterskeutbildning. SCU är mycket stolta över sin lärarkår som kommer ifrån industrin och verkligheten för att ge dig en bild av ditt område, samt rätt kunskap inför din framtida karriär.

 

Video

 

SCU youtube sida för fler videos här

Om SCU’s campus

Southern Cross University ger dig som student möjlighet att studera antingen i storstäder som Sydney eller Melbourne med sin cosmopolitan livsstil och städer som erbjuder allt man kan önska. Båda städer har årligen en mängd världskända evenemang och det finns alltid kul happenings i dessa städer. Vill du däremot hellre bo vid stranden eller ha en mer genuin upplevelse av en mindre Australiensisk stad så kanske Gold Coast, Coffs Harbour eller Lismore är mer lockande för just dig.

Untitled

Lismore
Är SCU huvudcampus och 3000 studenter läser på Lismore campus. Lismore ligger i norra delarna av New South Wales i en region som heter Northern Rivers. Det är en studentstad med ett 75 hectar stort campus område. Det är inte någon storstad utan passar dig som vill fokusera på dina studier, träffa andra studenter och ha alla faciliteter nära till hands. Det skadar inte att Lismore ligger 45 min med bil ifrån världskända Byron Bay som varje år är hem för flera stora festivaler och har några av Australiens mest uppskattade surfstränder.  Här bor en del studenter och kör bil till skolan. Det är en eftertraktad beach livsstil kombinerat med studier av hög kvalitet och närhet till Brisbane dit du kör på 3 timmar.

Coffs Harbour

Ligger i norra delarna av New South Wales och är en typisk Australiensisk beachtown. Invånarna i staden är easy going och det är absolut inte någon stressig tillvaro utan man tar dagen som den kommer och har tillgång till enormt vacker natur och stränder. Skolan har nya sport faciliteter och en specialbyggd avdelning för nursing studenter. Boende finns bara ett stenkast och är ett av fördelarna att bo i en mindre ort när man studerar.

Gold Coast

Ligger endast 400 meter ifån Kirra Beach och med vyer ifrån skolan över Pacific Ocean. Gold Coast flygplats ligger intill skolan så det är väldigt enkelt att ta sig hit, och även lätt att resa runt i Australien med GC campus som bas.

Gold Coast är Australiens sjätte största stad och hit flyttar många på grund av den lockande livsstilen. Vill du spendera dina dagar med utomhus aktiviteter, sport men samtidigt ha faciliteter och ett nybyggt campus i världsklass, då är detta ett alternativ för dig.

Skolan erbjuder många program inom hälsa och har en egen hälsoklinik där studenter tar emot patienter och övar upp sin förmåga under sina studier. Då skolans byggnader färdigställdes 2010 respektive 2013 så är både klassrum, bibliotek och övriga lokaler av högsta kvalitet utrustat med senaste teknologin inom ditt studieområde.

 

scu4

 

 

Boende

Southern Cross har ett campus boende på Lismore campus som heter SCU Village. För att läsa mer om boendet klicka här

Du kan även få mer info kring boende vid Universitetets campus här 

2

 

Program

Souther Cross University har över 200+ olika program på Undergraduate och Postgraduate nivå. De är mycket starka inom science, nursing, social science, tourism, business och hospitality men har en mängd spännande och unika program.

Man erbjuder även ett mycket prisvärt study abroad program för studenter som redan läser på Universitet men vill lägga en termin i Australien på SCU och tillgodoräkna sig poäng mot sin pågående utbildning.

För att se aktuella kurser och priser klicka här eller kontakta oss.

Förkunskaper & Antagning

Fullständigt avgångsbetyg från gymnasiet där betyget i Engelska A eller B – Engelska 5 eller 6 måste vara minst VG motsvarande C. Om du inte har VG eller C kräver SCU ett resultat från TOEFL 79/550 eller IELTS 6.0 och för vissa utbildningar kan det även krävas högre score.

Förkunskapskrav till Master degrees krävs kandidat eller motsvarande. Kontakta oss gärna för mer information.

Visste du att?

  • SCU International rankades som nummer 1 i Australien andra året i rad för sin support och hjälp till sina internationella studenter enligt the International Student Barometer (ISB) survey 2014.
  • SCU är ett forskningsintensivt Universitet och rankas top 10 av alla universitet i Australien
  • SCU har sitt ursprung och historia taget ifrån en stjärnkonstellation som heter Southern Cross vilken man endast ser ifrån södra halvklotet och som även finns med på Australiens flagga.
  • Gold Coast campus ligger endast 1 timme ifrån Brisbane och har mer än 70 km av fantastiska surfstränder

Fem anledningar att studera på Southern Cross University

  1. SCU erbjuder fler än 50 olika program och har 8 olika fakulteter vilket gör att du i princip kan studera de festa inriktningar och ämnen på Universitet.
  2. Vilket campus du än väljer så har du en otrolig möjlighet och närhet till både stränder och bushlands i närheten av skolans campus områden.
  3. Möjligheten att få praktisera inom det som du vill arbeta med efter studierna redan under studietiden, genom riktiga patientkliniker och laboratorium.
  4. Universitetet har över 2000 internationella studenter och en bra mix av olika nationaliteter, vilket ger dig en unik möjlighet att lära dig nya kulturer och att få ett internationellt kontaktnät.
  5. SCU är ett väl ansett forskningsuniversitet och har många spännande Master program.

Kontakta oss