University of Hertfordshire

London

Skolan

Hatfield där Universitetet ligger är beläget endast 20 minuter med underground ifrån centrala delarna av London. University of Hertfordshire är ett relativt nytt Universitet med Brittiska mått mätt och har en uppsjö av spännande utbildningar och program. Man slog upp dörrarna 1941 och har därefter kontinuerligt förnyat sig och sett till att erbjuda innovativa och branschspecifika utbildningar med fokus på jobb efter studier inom sitt område.

Idag erbjuder man program inom de flesta områden inom sina 10 skolor/fakulteter. Man har över 25000 studenter varav ca 2800 är internationella vilket ger den där känslan av en multikulturell läroplats där man kan bli inspirerad och dra lärdom av studenter ifrån andra kulturer. Här utbildar man framtidens Formel 1 tekniker, barnmorskor, sjuksköterskor samt entreprenörer, animatörer och advokater för att nämna några studie inriktningar.

 

Campus

University of Hertfordshire är hem till 25000 studenter och över 3300 har valt att bo på campus dels för närheten till sina klasser, men även för att få den där äkta Universitetskänslan som bara går att förstå när man upplevt denJ Det finns förstklassiga faciliteter om du har sport, arts, konst eller musik som intresse och det är konstant student evenemang och happenings.

Det är skönt att kunna bo på skolan och fokusera på sina studier första året istället för att springa runt London och leta boende, även om det också kan vara en erfarenhet i sig. Universitetet har under de senare åren investerat mer än 120 Miljoner GBP i De Havilland Campus där man fokuserat på sina studenter genom att bygga nya byggnader och skaffa material för filmmaking, media, hälsoämnen men även inom juridikområdet. Att man även bygger klimatsmarta student boenden är ett riktigt plus i dagens samhälle och där är man en förebild inom teknik och arkitektur.

Stad

Hatfield ligger i Hertfordshire County 20 min ifrån London vilket gör att du har världsstaden London runt hörnet och kan välja precis vilken livsstil som du vill ha och hur du vill forma början på din framtid och karriär under din studietid. Möjligheterna är enorma på Hertfordshire och i London, vågar du ta steget?

 

4 5 6 7

Program

Här kan du som vill studera en kandidatexamen eller Master på UH få mer information kring alla program som erbjuds.  Klicka på Undergraduate eller på postgraduate .

Boende

En av de stora fördelarna med UH är att du har endast 20 min till centrala London men är garanterad boende på Universitet. Här kan du få all information som du behöver veta om boende, såsom rumstyper, kostnader samt reservation och regler.

 

Antagning

För antagning läs mer här om UCAS. För att bli antagen till UH söker du via UCAS som du kan läsa mer om här. Vi är ett certifierat UCAS center vilket innebär att vi hjälper dig med din ansökan kostnadsfritt. Det finns olika delar som du behöver skicka med för en komplett ansökan till UH och våra Universitet i UK och dessa ser du under UCAS info. Har du vidare frågor så kontakt oss gärna.

 

Här kan du få svar på vanliga frågor som internationella studenter har före avresa samt information för föräldrar.

 

Visste du att?

  • Som internationell student så är du garanterad boende och det finns en mängd olika typer att välja ibland. Inte illa med boendegaranti i London!
  • I varje brittiskt Formula 1 stall finns en alumni (ex student) ifrån Uni of Hertfordshire
  • Som student på Hertfordshire har du möjlighet att läsa ”study abroad” termin i Asien, Europa och i America på skolans många partner universitet
  • Skolans art/design/animation studenter har arbetat på produktioner som Harry Potter, Clas of the Titans och Captain America

Fem anledningar att studera på Uni of Hertfordshire

  1. Hertfordshire raknas högt bland UK universitet och rankades 2015 i Complete University Guide som ser på många olika parametrar som de 60 bästa universitet i UK av 126 och inom många områden är man ledande
  1. Skolans sportanläggning Sports Village erbjuder 25m tävlings simbassäng, klättring, squash, badminton samt ett toppfräscht gym med över 100 maskiner.
  1. Man har en uttalad vision om att 2020 skall alla Hertfordshire graduates lämna skolan med arbetslivs erfarenhet, och man är redan ett av de i särklass främsta att erbjuda praktikplatser till sina studenter och ge dem en bild av hur företag i deras bransch arbetar samt vilka kunskaper de söker
  1. Universitetet har fått utmärkelsen att vara en av topp 20 bästa Universiteten i världen att studera animation på
  1. Närheten till centrala London men med tryggheten att ha ett garanterat boende och riktigt fina faciliteter för dina studier och välmående 20 min bort är svårslaget och något vi vet kommer passa dig som gillar storstäder.

 

 

Kontakta oss