Winchester University

London

Skolan

Vill du studera på ett brittiskt Universitet som har gott rykte och gamla anor samt en mängd olika program att välja ibland, och detta endast en timme ifrån London?

Winchester är ett Universitet som ligger i regionen Hampshire ca 50 min – en timme söder om London. Winchester har gamla anor och firade i år sitt 175 års jubileum då det startades redan 1840. Man har under åren ständigt utvecklat sina utbildningsmetoder och uppgraderar kontinuerligt program för att passa industrin och förväntningar på nyexade studenter idag.

Skolan har dock en styrka inom områden som arkeologi, arts, dans, journalistik, psykologi, social work samt event och business management, men det finns en mängd olika program att välja bland på Winchester.

Staden har en fantastisk historia och har av King Alfred the Great blivit utsedd till huvudstad långt tillbaka i tiden. Med en gedigen historia så erbjuder Winchester dig som student i dagsläget en härlig och säker stad där du finner en mängd trendiga barer, restauranger och boutiquer. Då många välutbildade Winchester bor arbetar i London så har de höga förväntningar på utbudet i staden vilket gör att Winchester har mycket att erbjuda och är väldigt ”classy och sofistikerad”.

Som student på Winchester har du fördelen av att kunna enkelt transportera dig i staden och har närheten till sport aktiviteter och garanterat boende, men samtidigt närheten till världsstaden London. På sommaren har du endast en timme till södra englands vackra stränder och buzzing nightlife vid kuststäderna Poole och Bournemouth.

Tåg går direkt in till Waterloo station så det finns inte något som hindrar dig som student på Winchester ifrån att åka in och utöva lite ”people watching” insupa stämningen över en cappucino i världsklass i centrala London och sedan åka tillbaka hem till ditt garanterade boende i Winchester’s fina residence halls.

 

Program & Kurser

Vilka program som du kan läsa på Winchester Universitetet hittar du här.

 

Boende

För studenter vid Winchester University finns en rad olika alternativ för boende. Klicka in på länken här. Kontakta gärna oss för mer information.

Antagning

För antagning läs mer här om UCAS. För att bli antagen till UH söker du via UCAS som du kan läsa mer om här. Vi är ett certifierat UCAS center vilket innebär att vi hjälper dig med din ansökan kostnadsfritt. Det finns olika delar som du behöver skicka med för en komplett ansökan till UH och våra Universitet i UK och dessa ser du under UCAS info. Har du vidare frågor så kontakt oss gärna.

Här kan du få svar på vanliga frågor som internationella studenter har före avresa samt information för föräldrar.

 

Visste du att?

  • Vi kan hjälpa dig att ansöka till Winchester utanför UCAS och är exklusiv agent i Sverige för skolan
  • I Winchesters gamla slottsbyggnad återstår endast The Great Hall och där finns det berömda runda bordet som var Kung Arthurs.
  • Som student på Winchester har du möjlighet att läsa ”study abroad” termin i Asien, Europa och i America på Winchester’s många partner universitet
  • Winchester har 6900 studenter och kandidat samt master program. De har även en hel del norska studenter (ca 80st)och ser gärna fler duktiga svenska studenter framöver som del av Universitetet

Fem anledningar att studera på Winchester University

  1. Winchester raknas högt bland UK universitet och rankades 2014 Top 20 för ”overall student satisfaction” bland alla Universitet i UK
  1. King Alfred och West Downs campus har blivit uppgraderade senast i 2013 och man har investerat mer än 70 Milj SEK för att se till att möta studenters förväntningar kring teknologi, professionella klassrum, rätt datorer och ett bibliotek av högsta klass
  1. Garanterat boende med bara några få minuters promenad till campus vilket gör att du kan fokusera på din utbildning istället för att leta boende
  1. Winchester erbjuder de flesta utbildningar/program på Undergraduate och Postgraduate nivå och i många fall har du möjlighet att lättare bli antagen till program som i Sverige har mycket höga antagningskrav.
  1. Närheten till London med direkttåg från Winchester till Waterloo station på 1 timme, men fördelen av en trevlig mindre stad med korta resvägar och en säker och avslappnad student miljö.

Kontakta oss