STUDERA MEDICIN UTOMLANDS

STUDERA MEDICIN UTOMLANDS INOM EU

ANTAGNINGSPROV

Antagningskrav För att bli antagen till läkar- eller tandläkarutbildningen måste du klara ett antagningsprov i kemi och biologi, samt ha god nivå i engelska. Antagningsprovet består av frågor i kemi och i biologi. Frågorna är på engelska.

Frågorna är på engelska. För aktuella provdatum ber vi dig kontakta oss, tänk på att antalet platser är begränsade.

UTLANDET POPULÄRT BLAND SVENSKAR

Nära var fjärde svensk läkarstudent, ca 2 500 personer studerar medicin utomlands! Anledningen är framför allt bristen både på läkare och utbildningsplatser i Sverige. Många av de utländska utbildningarna är också betydligt lättare att komma in på. Öststatsländerna går starkt framåt och har idag gått om Danmark i popularitet. "Kvaliteten på utbildningen håller hög klass, läkarutbildningen regleras ju av EU och ligger på samma nivå överallt i Europa,

LÄKARSTUDIER INOM EU

Om du funderar på att läsa medicin utomlands i ett EU-land, finns särskilda läkardirektiv inom EU. Dessa direktiv innebär att varje medlemsstat godkänner ditt utbildningsbevis från ett annat EU-land samt ger tillstånd att arbeta som läkare utan att ställa särskilda krav på kompletterande utbildning eller särskilda språkkunskaper. För att få arbeta som läkare efter avslutat dina läkarstudier utomlands måste du ansöka om en läkarlegitimation hos Socialstyrelsen.

STUDERA MEDICIN UTOMLANDS INOM EU

LITAUEN LSMU

Lithuanian University of Health Studies är Litauems största universitet för medicinstudier. Här studerar mer än 100 svenskar årligen av totalt 6000 studenter. LSMU har veterinär tandläkare och medicinfakulteter. Studenterna vi LSMU använder sig mycket av det moderna universitetssjukhuset för sina studier. Här läser du till Läkare, Veterinär eller till Tandläkare

 

Read More

Masaryk Tjeckien

Masaryk medicinuniversitet är vida känt i Europa för deras moderna lokaler och utrustning i toppklass. Du som vill studera utomlands till läkare eller tandläkare kommer att vid fullgjord utbildning vara mycket attraktiv på den svenska arbetsmarknaden.

 

Read More

KOSICE

Pavol Jozef Šafárik University ligger i Kosice, Slovakiens näst största stad. Universitetet blir allt mer populärt bland medicinstudenter. Av 2000 studenter är ca 250 utländska. Kvaliten på utbildningen är hög samtidigt som levnadskostnaderna är betydligt lägre än i Sverige. Här kan du läsa till Läkare eller Tandläkare.

 

Read More

DRÖMMEN

Varför ge upp drömmen om att bli Läkare, Tandläkare eller Veterinär? Möjligheterna finns fortfarande även om du inte kommer in i Sverige. Ge inte upp kontakta oss så hjälper vi dig ansöka till något av våra medicin Universitet som håller högsta klass. Kraven på dig som student är fortfarande höga men antalet platser är fler vilket ökar chanserna att komma in.

FÖRDELAR

Du är långt ifrån den enda som är nyfiken på att resa och upptäcka världen. Överallt sker utbyten och skolorna myllrar av internationella studenter. Att lämna tryggheten i Sverige och leva och studera utomlands tyder på mod och självständighet; bevisar att man har en lust att lära och att man vill någonting med framtiden. Sånt uppskattas av arbetsgivare och är definitivt en erfarenhet som är nyttig att ha i ryggen.

KOSTNADER

Att studera utomlands kostar naturligtvis pengar men kostnaderna att leva i Litauen och Slovakien är betydligt lägre. Universiteten är givetvis CSN berättigade vilket göra att de flesta kostnaderna täcks av CSN. Levnadskostnaderna för en vanlig student beräknas ligga på ca 5500 kr. Läs mer om CSN här.

VILL DU STUDERA TILL TANDLÄKARE, LÄKARE ELLER VETERINÄR? INFORMATION & STUDIERÅDGIVNING

Vi på OneWorldStudies har lång erfarenhet av medicin studier utomlands & hjälper gärna dig att ansöka till ett bra Universitet 

Hör gärna av dig till oss per telefon eller på mail med dina frågor om medicinstudier. 

Mobil: Jesper 0727 18 06 22

Email: medicin@oneworldstudies.se