STUDERA I AUSTRALIEN

UNIVERSITET & COLLEGE ÖVER HELA AUSTRALIEN

UTBILDNINGAR DU KAN LÄSA I AUSTRALIEN

På de flesta Universitet i Australien som vi representerar kan du välja att läsa följande utbildningar. En eller två study abroad eller utbytes terminer där du läser 3 till 4 kurser per termin.

Diploma & Advanced Diplomas. Bachelor degrees & Professional Bachelor Degrees. Postgraduate Diploma. Masters Degrees

VILL DU STUDERA PÅ UNIVERSITET & COLLEGE I AUSTRALIEN

Australien är en väldigt populär destination ibland Svenska studenter. Det är inte bara destinationen i sig som lockar utan även högt rankade skolor, college och Universitet i världsklass. Fler än 1500 Svenska studenter studerar varje år i Australien.

Framför allt är det som bidrar till landets popularitet självklart den härliga livsstilen, vädret, surfen, människorna samt de unika upplevelser som naturen och landet i sig erbjuder. Värt att veta är dock att Australiensiska Universitet är ofta mycket högt rankade och de erbjuder en väldigt bra studiemiljö och har mångårig erfarenhet av att välkomna internationella studenter.

ONEWORLDSTUDIES KAN AUSTRALIEN

Vi har mycket kunskap om studier i Australien och kan hjälpa dig att ta fram lämpliga studiealternativ, program, kurser och inriktningar för just dina studier. Som land har Australien en mängd kontraster och skiljer sig enormt mycket beroende på var i landet man väljer att plugga.

Sydney, Melbourne, Brisbane, Gold Coast eller Perth är internationella städer som erbjuder allt du kan önska dig i nöjesväg. Det fina med landet down under är att det aldrig är långt till en schysst park eller strand för att kunna sporta, slappa och ha en laid back lifestyle som landet är känt för.

Storstaden Sydney erbjuder det mesta. I Sydney har du möjlighet att studera i en verkligt Internationell miljö. Här  kan du läsa på AIT, Martin College, Southern Cross University, The Hotel School, ACPE, CATC Design School, Billy Blue College of Design och La Trobe University.

 

Read More

Melbourne, Australiens event och kulturstad Nr 1. I Melbourne kan du  välja att studera på Swinburne University, La Trobe University, AIT, The Hotel School, Southern Cross University, CATC Design School, Billy Blue College of Design och CQU University

 

Read More

Brisbane är en härlig studentstad med underbart varmt klimat och öppna lättsamma människor. En växande storstad där man lever ett väldigt bra studentliv. Här kan du läsa på bland annat. Martin College, CATC Design School, Billy Blue College of Design & Central Queensland University

Read More

På underbara Gold Coast med sina mer än 50km surfstränder och härliga atmosfär kan du studera på Central Queensland University, Martin College och Southern Cross University.

Read More

Rockhampton är en mindre studentstad med ca 62 000 invånare i centrala Queensland med bara 30 min till kusten. Här kan du studera på Central Queensland Universitys huvudcampus som är med en riktigt Australiensiskt campus känsla. 

Read More

I Lismore bor ca 30000 invånare av dessa är 15 000 studenter som läser på Southern Cross Universitys huvudcampus. Många studenter väljer att bo i härliga Byron Bay bara ca 45 km bort. En härligt student och turiststad med härligt klimat och underbara jordnära människor.

Read More

I Townsville som ligger vid The Strand och Barriär Revet kan du studera på Central Queensland University. Townsville är en mycket trevlig, lugn och naturskön stad med varma människor som har lätt att ta till sig nya människor.

Read More

I tropiska Cairns har CQU ett helt nytt campus. Cairns är hem till Great Barrier Reef och området bjuder på ett rikt natur och djurliv samt ett underbart studentliv i härlig miljö och med många studenter och turister ifrån hela världen.

 

Read More

I Adelaide som är största staden i delstaten South Australia har Central Queensland University ett campus. Här kan du upptäcka Great Ocean Road, Barossa Valley och underbara Adelaide Hills samt Kangaroo Island under din studietid. Du har aldrig långt till vackra stränderna i Glenelg och kan njuta av mycket sport och fritidsaktiviteter.

Read More

INTERNATIONELLA STUDENTER & CSN

Australien har under många år haft internationella studenter och Svenskar.

Det innebär att du är berättigad CSN för alla de utbildningar och Universitet vi arbetar med.

INTERNATIONELLT HÖGT RANKADE UNIVERSITET

Internationellt erkända bra Universitet som kontinuerligt klättrar på rankinglistor som Times Higher och QS World Ranking.

Shanghai ARWU ranking. Men viktigast som varje år får höga ratings av studenter som pluggat där och nu gör karriär inom sitt område.

KVALITETSSÄKRAD UTBILDNING

Statligt kvalitetssäkrad utbildningsnivå samt högt rankade privata och statliga Universitet med ett brett urval av kurser & program.

CSN FINANSIERING VISUM & JOBB UNDER STUDIETIDEN

Möjlighet att finansiera sin studietid genom CSN. Visum för Svenska medborgare är inte ett problem så länge du är antagen till en kurs/program och söker i god tid.

Du får lov att arbeta 20 timmar per vecka under studietiden och 40 timmar på lov och under helger vilket underlättar för din studiekalkyl.

INTRODUCTION WEEK & DIPLOMUTBILDNINGAR

Våra skolor & Universitet har en introduktionsvecka o-week där du möter klubbar och får all nödvändig information om dina kurser samt hur du hittar på skolan/campus.

Möjlighet att läsa kortare och branschnära yrkesutbildningar som liknar våra YH utbildningar.

PRAKTIK & INTERNATIONELLT KONTAKTNÄT

Många program innefattar praktik som ofta till och med är betald under din studietid. Man har kommit väldigt långt med WIL (work integrated learning).

vilket gör att du har kompetens och kontakter redan innan avslutat utbildning. Du kommer få ett internationellt kontaktnät och studera men människor ifrån hela världen.

INFORMATION OM ATT STUDERA I AUSTRALIEN

AUSTRALIEN FÖR INTERNATIONELLA STUDENTER

Universitet, college och språkskolor i Australien vet att internationella studenter dels vill få en bra utbildning med sig i bagaget. De vet också att studenter vill åka på surftrips, utforska kritvita stränder på Whitsundays, köra jeep på fraser island eller leta krokodiler i Northern Queensland och uppleva världens äldsta regnskog i Cairns & Cape Tribulation regionen.

Det finns därför stor möjlighet att genom skolan eller universitet man studerar på gå med i olika grupper eller ta del av resor med andra studenter. Australien har inte bara natur utan även kultur trots att man är ett ungt land. Då det finns stora influenser ifrån Asien, Oceanien & Europa så hittar man mat och upplevelser ifrån hela världen som berikar ens studietid.

ONEWORLDSTUDIES UNIVERSITET I AUSTRALIEN

Vi har många års erfarenhet av studier i Australien samt god kontakt med våra studenter och samarbetsskolor i Australien. Du som är intresserad av studier i Australien får personlig hjälp av en person hos oss som själv läst minst en Bachelors Degree i Australien och som hjälper dig med din ansökan och alla frågor därtill.

Vi arbetar bara med Universitet som vi har gedigen kunskap om och som på något sätt är framstående på olika områden. Ett krav ifrån vår sida är även att de ger en hög service till våra studenter och har erkänt duktiga lärare, kvalitativa utbildningar samt bra campus och boendealternativ.

STUDIESYSTEMET I AUSTRALIEN

Universitet i Australien har terminsstart i Feb & Juli men alla program startar inte i Juli så du gör bäst i att höra med oss när just ditt program börjar. Vissa Universitet har ett trimester (3 Termins) system och har då även en start i Nov. College och språkskolor är mer flexibla och ofta kan du börja i princip året runt beroende på skola och program.

Australiensiska Universitet ger dig möjlighet att välja bland en mängd kurser och du kan som fler och fler svenskar väljer, läsa en hel utbildning i Australien eller under en termin läsa 3-4 olika kurser från olika fakulteter. Möjlighet finns självklart även för dig som läser i Sverige på Universitet att tillgodoräkna dina kurspoäng mot ditt program i Sverige.

ENGELSKAKRAV & ANTAGNING

På våra Universitet, College & skolor slipper du i regel att ta engelska test på om du har VG/C eller bättre i Engelska A+B steg 5+6 ifrån Gymnasiet förutsatt att dina betyg inte är äldre än 5 år. De kan hursomhelst kräva ett IELTS/TOEFL test och ett visst resultat beroende på program. Du gör bäst i att höra med oss om detta i samband med din ansökan. Gällande antagning så är den oftast löpande och antagningsavdelningen kommer titta på följande.

Betyg ifrån Gymnasiet, eventuellt Universitetet om du läst eller läser där. Personligt brev Portfolio/Intervju. Främst för kreativa utbildningar. I Australien finns det goda chanser att komma in på sin önskade eller kanske till och med drömutbildning. Bidragande faktor till det är fler Universitet vilket innebär fler platser och ett antagningssystem som premierar individen och inte bara betygen.

CSN FINANSIERING & TUITION FEES

Beroende på din ambitionsnivå och ekonomi samt inriktning och betyg kan vi hitta ett alternativ som faktiskt kan finansieras genom CSN. En förutsättning för oss är att alla våra partnerskolor är godkända av CSN till att börja med. På de Universitet vi arbetar med räcker CSN gott och väl till för undervisningsavgifterna, men man kan komma att behöva jobba lite vid sidan av eller ha en summa sparade pengar för att klara sig helt, beroende på levnadssätt.

På College eller språkskolor klarar man sig i regel bra på CSN. Kontakta oss om du har funderingar kring ekonomin så berättar vi mer. Alla Universitet & College i Australien tar ut undervisningsavgift som i dagsläget ligger på mellan 17000 – 32000AUD per år på de allra flesta program. Självklart tar vi fram specifika kostnader för just ditt Universitet samt program.

BOENDE & LEVNADSKOSTNADER

I Australien finns goda möjligheter att hitta bra boende. Vi kan hjälpa dig med boende på campus, men många Svenska studenter väljer att leta eget boende och hyra ett rum samt dela på hyran. I storstäderna kan du räkna med ca 200-300AUD per vecka för hyra, el och bredband. Det fina med boende i Australien är att det finns gott om objekt att hyra och på campus, skolor och Universitet hittar du en mängd lappar om rum som uthyres på kort och lång tid.

Det är dock viktigt att när man reser ner ge sig tillräckligt med tid för att hitta ett lämpligt boende. Därför väljer många studenter att bo på campus första terminen vilket är en härlig upplevelse, men även optimalt för att hitta framtida roommates.

VILL DU STUDERA I AUSTRALIEN? INFORMATION & STUDIERÅDGIVNING

Vi på OneWorldStudies har lång erfarenhet av studier i Australien & hjälper gärna dig att ansöka till ett bra Universitet eller College & en passande utbildning i din favoritstad i Australien.           

Hör gärna av dig till oss per telefon eller på mail med dina frågor om studier i Australien.

Mobil: 0727 18 03 22

Email: info@oneworldstudies.se