STUDERA I SINGAPORE

UNIVERSITET I SINGAPORE & ASIEN

UTBILDNINGAR DU KAN LÄSA I SINGAPORE

Vill du studera i Asien, då är Singapore den ultimata studiedestinationen för dig som vill få en bra utbildning samtidigt som du har möjlighet att utforska Asien närmare i ett säkert och välutvecklat land.

Vi hjälper dig efter dina personliga mål och krav på utbildning kostnadsfritt med din ansökan Du kan med OneWorldStudies läsa följande i Singapore. Bachelors degree på bara 2 år Study abroad – En eller två terminer med valbara kurser. Masterss degrees på 1-2 år

VILL DU STUDERA PÅ UNIVERSITET I ASIEN & SINGAPORE

Som student i Singapore har du en storstad med närmare 6 miljoner invånare att utforska och det finns en hel del att göra under sin studietid. Singapore är en Hub för internationella företag.

Många företag har valt att etablera sig i landet, dels på grund av låga skatter men även då många ”expats” vill arbeta i Singapore som erbjuder mycket spännande jobbmöjligheter samt en god ekonomi och är mer ”västerländskt” än många av sina grannländer.

SINGAPORE & ASIEN LIFESTYLE

Singapore är till ytan väldigt litet så man har byggt på höjden och har en välkänd skyline med bland annat det kända hotellet Marina Bay Sands. Man har även en artificiell strand Sentosa med nöjesliv och en mängd aktiviteter. Clarke Quay och Robertson Quay är vidare centrala nöjesdelar fulla med restauranger, klubbar, shopping och är ett perfekt ställe att umgås med andra studenter på helgen.

Det finns ett enormt kulturutbud med mat, festivaler och människor ifrån hela världen och en naturlig mix av kulturer mitt i Asien. I Singapore har du ett indiskt kvarter, Malaysiskt kvarter och Kinesiskt kvarter så det finns alltid något spännande att ta del utav.

JAMES COOK UNIVERSITY SINGAPORE

James Cook University Singapore är ett fantastiskt Universitet med ett helt nytt riktigt fint Campus som är väl ansett i Singapore. Du har inte mer än 20 min med MRT till Orchard road med världskänd shopping och närhet till Marina Bay Sands, samt Robertson & Clarke Quay som har fina nöjesområden. Universitet är del av JCU Australia som är rankat Top 400 i världen och du kan även byta mellan Singapore och Australien, men betala Singapore tuition fees.

Några program du kan läsa på JCU i Singapore

IT & Environmental Science

Business & Marketing

Hospitality Management

Arts & Psykologi

Study Abroad – En eller två terminer med en mix av kurser

Read more

VARFÖR STUDERA I ASIEN & SINGAPORE

LÄS MER!

WELL BECAUSE!

Få en internationell utbildning ifrån ett Australiensiskt Universitet

Läs en Bachelors degree på bara 2 år

Möjlighet att lägga 2 terminer på JCU i Australien men till samma kostnad som studier i Singapore. Spara pengar.

Finansiera studierna genom CSN

Res och upptäck Asien under din studietid

Vässa dina språkkunskaper i Engelska

Perfekt startpunkt för en internationell karriär i Asien

Studenter och professorer från hela världen

Möjlighet att påbörja din utbildning 3 gånger per år

Lev i en säker studiemiljö och upptäck Asien på lov och helger

STUDIER PÅ JCU SINGAPORE MED ONEWORLDSTUDIES

I Singapore har vi valt att arbeta med JCU Singapore och är deras huvudagent i Sverige. Det innebär för dig att vi kontinuerligt besöker skolan och kan dels kursutbudet, vet hur campus ser ut samt kan ge en bra bild av vad du kan förvänta dig av Universitet och din studietid.

Universitet har en internationell studiemiljö med studenter ifrån Asien, Europa, och övriga världen. JCU Singapore rankar Top 400 i världen och du får alltså en Australiensisk utbildning och kvalifikation men studerar i Asien.

STUDIESYSTEMET PÅ JCU SINGAPORE

Universitet i Australien har normalt terminsstart i Feb & Juli men då JCU Singapore campus är i Singapore har man ett trimester (3 Termins) system och terminerna börjar i Mars, juli & November.

Australiensiska Universitet vilket JCU Singapore är del av ger dig möjlighet att välja bland en mängd kurser och du kan som fler och fler svenskar väljer, läsa en hel utbildning i Singapore och delvis i Australien eller under en termin läsa 3-4 olika kurser från olika fakulteter. Möjlighet finns självklart även för dig som läser i Sverige på Universitet att tillgodoräkna dina kurspoäng mot ditt program i Sverige.

KVALITETSSÄKRAD UTBILDNING

Statligt kvalitetssäkrad utbildningsnivå samt högt rankade privata och statliga Universitet med ett brett urval av kurser & program.

JCU Singapore har högsta möjliga status i Singapore och efter dina studier får du en internationellt gångbar Bachelor eller Master ifrån JCU Australien.

INFORMATION OM ATT STUDERA I SINGAPORE & ASIEN

ENGELSKAKRAV & ANTAGNING

På våra Universitet, College & skolor slipper du i regel att ta engelska test på om du har VG/C eller bättre i Engelska A+B steg 5+6 ifrån Gymnasiet förutsatt att dina betyg inte är äldre än 5 år. De kan hursomhelst kräva ett IELTS/TOEFL test och ett visst resultat beroende på program. Du gör bäst i att höra med oss om detta i samband med din ansökan.

Gällande antagning så är den oftast löpande och antagningsavdelningen kommer titta på följande. Betyg ifrån Gymnasiet, eventuellt Universitetet om du läst eller läser där. Personligt brev Portfolio/Intervju. Främst för kreativa utbildningar.

BOENDE & LEVNADSKOSTNADER I SINGAPORE

Singapore är ett land med väldigt liten yta sett till sin folkmängd på närmare 6 miljoner. Det innebär att boendet är limiterat och om man vill hyra av en extern hyresvärd vill de oftast att man skriver kontrakt på 6 eller 12 månader i streck.

CU Singapore bistår med hjälp att hitta lämpliga alternativ i närheten av skolan och då du är antagen till ditt önskade program sätter vi dig i kontakt med dem för att lösa ett temporärt eller boende på längre tid. De allra flesta Europeiska studenter som läser i Singapore bokar in sig de första veckorna på ett hostel eller liknande boende för att sedan dela en lägenhet med andra studenter. Man har då möjlighet att bo flottare, mer centralt och med fina faciliteter. Kontakta din personliga rådgivare så hjälper vi självklart till med boende delen.

CSN FÖR STUDIER I SINGAPORE

Beroende på din ambitionsnivå och ekonomi samt inriktning och betyg kan vi hitta ett alternativ som kan finansieras genom CSN. En förutsättning för oss är att alla våra partnerskolor är godkända av CSN till att börja med.

Vill du studera en termin i Singapore så klarar du dig normalt på CSN som täcker, resor, boende, försäkring samt studiekostnader. Vill du läsa ett helt program en Bachelor så gör du bäst i att kontakta oss för en mer detaljerad kalkyl. Skillnaden mellan Singapore, Australien och England är att man på ett student pass i Singapore som är deras visum är att man som internationell student inte får arbeta. Däremot ligger deras tuition fee oftast lägre än i tex USA och Australien.

STUDENTPASS & VISUM FÖR SINGAPORE

Du som är antagen till ett Universitet i Singapore för studier på helfart kommer att behöva ansöka om ett student pass som är deras visum för studenter. JCUS vårt partneruniversitet i Singapore är ett EDUtrusted privat Universitet och skall du studera här hjälper vi dig med hela studentpass ansökningsprocessen.

Som student ansöker man om sitt studentpass före ankomst till Singapore och man skickar normalt sett sin student pass ansökan mellan 2-6 månader före kursstart. Du kan räkna med en processtid om ca 4 veckor för att ICA som är organet i Singapore skall utfärda ditt studentpass. ICA tar ut en kostnad om 30SGD för att processa ansökan och 60SGD för att utfärda ett student pass. Vi på OneworldStudies skickar dig all information kring processen i samband med din ansökan.

VIKTIGT! STUDIER PÅ HELFART FÖR STUDENTPASS

I samband med din student pass ansökan fyller du i och signerar en rad olika dokument som du får ifrån Universitetet som också bistår med hjälp för just din student pass ansökan. Vi på OneWorldStudies granskar din ansökan och ser till att den är komplett innan den skickas vidare till Universitetet.

Vi på OneWorldStudies finns självklart här för dig i samband med ditt studentpass ansökan också.

ONEWORLDSTUDIE KAN SINGAPORE

Vi har vid flertalet tillfällen besökt Universitetet och har haft flertalet studenter som trivts väldigt bra under sin studietid på JCU Singapore.

Vi har information kring närliggande resmål, vad man kan göra på fritiden, samt hur vardagen ser ut för en internationell student i Singapore i allmänhet, och på JCU Singapore i synnerhet.

VILL DU STUDERA I SINGAPORE & ASIEN? INFORMATION & STUDIERÅDGIVNING

Vi på OneWorldStudies har lång erfarenhet av studier i Singapore & Asien och hjälper gärna dig att ansöka till ett bra Universitet eller College & en passande utbildning där du kan bli antagen.       

Hör gärna av dig till oss per telefon eller på mail med dina frågor om studier i Singapore & Asien.

Mobil: 0727 18 03 22 & 0727 18 06 22

Email: info@oneworldstudies.se