STUDERA I USA

UNIVERSITET & COLLEGE I USA

UTBILDNINGAR DU KAN LÄSA I USA

På de flesta av de Universitet & Community College som vi representerar kan du välja att läsa följande utbildningar.

En eller två study abroad/utbytes terminer med en mix av kurser Associate degrees – Tvååriga utbildningar Bachelor degrees – Vanligtvis 4 år i USA Masters Degree – 2 åriga utbildningar på avancerad nivå

VILL DU STUDERA PÅ UNIVERSITET & COLLEGE I USA

Här hittar du information om CSN för studier i USA, Visum, utbildningssystem och övrig information om våra Universitet & College.

USA är landet som erbjuder oändliga möjligheter både gällande studier och övriga drömmar. Läsa på College & Universitet i USA är mångas dröm och vi ser fram emot att hjälpa dig förverkliga den med vår hjälp.

ONEWORLDSTUDIES HJÄLPER DIG TILL USA

Du har en enormt spännande och lärorik resa framför dig oavsett vilken utbildning, college eller Universitet du väljer och vi ger dig gärna bra alternativ som passar dina mål och ambitioner.

Att plugga utomlands i USA är självklart ett stort beslut, speciellt när det finns så många olika alternativ att välja ibland. Vi har därför förenklat det hela och arbetar enbart med Community colleges & Universitet där vi har Svenska studenter som trivs och College & Universitet som håller hög kvalitet och även berättigar till CSN.

ADELPHI UNIVERSITY

Location, value for money & quality education. Det sammanfattar Adelphi University i Garden City på Long Island New York rätt bra. Adelphi är ett av de Universitet i USA med flest antal lärare, akademiker, support staff och professorer per elev.

Några program du kan läsa på Adelphi University

Accounting, Economics & Finance

Management, Business & Marketing

Music, Drama & Performing Arts

Dance

Biology & Molecular Biology

 

Read more

HCC COLLEGE TAMPA FLORIDA

Ett perfekt val för dig som vill påbörja dina universitetsstudier i USA. På HCC läser du en associate degree på 2 år och klarar dig med stöd ifrån CSN. I dagsläget finns det inte många alternativ i USA där du faktiskt kan finansiera dina studier med CSN. HCC är ett högt rankat community college där du kan lägga grunden dvs ditt freshman och sophomore år före det at du transfererar till något annat välkänt Universitet

Några program du kan läsa på HCC College 

Art & Dance

Business, Marketing & Management

Graphic Design

Psychology & Sociology

 

Read more

LONG ISLAND UNIVERSITY

Long Island University i New York är ett anrikt Universitet som grundade redan 1926 och har idag cirka 20 000 studenter fördelat på sina två campus Post och Brooklyn. Som student kan du välja bland mer än 500 program på Master eller Bachelor nivå och har på Bachelornivå 250+ Majors som du kan inrikta dina studier på.

Några program du kan läsa på LIU Long Island

Economics, Accounting & Business

Finance & Entrepreneurship

Psychology & Sociology

Performing Arts, Dance & Music

Information Technology & Engineering

Read more

HPU UNIVERSITY HAWAII USA

På HPU Universitetet i Hawaii går 7000 studenter från 80 olika länder samt från USAs samtliga 50 stater. HPU har väldigt omtyckta och högt rankade akademiska program. Dessutom är klasserna små samtidigt som lärarna är välrenommerade vilket bidrar till den höga kvalitén på programmen.

Några program du kan läsa på HPU Hawaii

General management & Administration

Sales & Marketing

 

Marine Biology

Event management Food & Beverage management

Tourism operations Attractions & Retail travel

Read more

VARFÖR STUDERA I USA

LÄS MER!

WELL BECAUSE!

 

USA har många välkända Universitet och en utbildning ifrån USA ger dig möjligheter i både Sverige och Internationellt

Möjlighet att finansiera våra skolor genom CSN.

Välj bland en mängd Universitet, Program & Kurser

Bo och studera i din drömstad i USA och njut av en ny livsstil

Få en American University experience & bo på Campus med riktig campus feel

Designa din utbildning med val av Major, Double Major & Minor

Internationellt erkänt bra Universitet som ligger högt på olika rankingar tex Times Higher & QS World Ranking

OPT – Sök jobb inom din utbildning och skaffa dig jobberfarenhet under 1 år efter dina studier i USA

Få ett internationellt kontaktnät och studera med människor ifrån hela världen.

Res och upptäck Nord Amerika under din studietid och bli rik på upplevelser

ONEWORLDSTUDIES UNIVERSITET & COLLEGE I USA

Vi har lång erfarenhet av att hjälpa studenter till USA samt god kontakt med våra samarbetsskolor i USA. Vi arbetar bara med College & Universitet som vi har gedigen kunskap om och som på något sätt är framstående på olika områden.

Vi har många alternativ inom olika inriktningar som passar olika studenter. Hör gärna med oss så tar vi fram alternativ efter dina mål, budget och drömmar. Ett krav ifrån vår sida skolorna även att de ger en hög service till våra studenter och har erkänt duktiga lärare, kvalitativa utbildningar samt bra campus och boendealternativ.

KARRIÄR EFTER STUDIER I USA

USA är ett mycket välkänt land att studera i bland Svenska studenter. Företag ser också mycket positivt på att du som framtida arbetssökande har god engelska och ett internationellt perspektiv.

Genom att studera i USA får du en kulturell förståelse och internationell erfarenhet som du bär med dig genom hela ditt yrkesverksamma liv. Utbildningen ger dig även ovärdeliga språk och kommunikations kunskaper.

UNIVERSITET & COMMUNITY COLLEGE I USA

Studiesystemet i USA på Universitet & Community College skiljer sig markant ifrån Europa & Australien. På Community college läser du max 2 år och på Universitet är en BA 4 år. De flesta Universitet i USA har löpande antagning.

Det är dock viktigt att ha koll på deadlines för sista ansökningsdatumet på specifika utbildningar. Universiteten har oftast ett tvåtermins system med start i Januari och September. Det finns även quarter system vilket innebär fyra terminer per år.

INFORMATION OM ATT STUDERA I USA

COMMUNITY COLLEGE & UNIVERSITET I USA

På ett community college kan du bara läsa de första 2 åren på en Bachelor som totalt är 4 år. På community college läser du som mest en Associate Degree Community college är i regel betydligt billigare än de flesta Universitet Det är enklare att komma in på ett community college och har du goda studieresultat kan du med skolans hjälp transferera till ett Universitet där du avslutar de sista två åren på din Bachelors degree.

Universitet har även studier på avancerad nivå såsom Master och PhD nivå och är mer fokuserade på research. Universitet ger dig en annorlunda upplevelse med campus känsla och har ofta högre status ibland amerikaner generellt sett. Det finns inget rätt och fel utan det är dina krav, budget och mål som styr helt i val av skola i USA

ENGELSKA KRAV & ANTAGNING

På våra Universitet, College & skolor slipper du i regel att ta engelska test på om du har VG/C eller bättre i Engelska A+B steg 5+6 ifrån Gymnasiet förutsatt att dina betyg inte är äldre än 5 år. De kan hursomhelst kräva ett IELTS/TOEFL test och ett visst resultat beroende på program. Du gör bäst i att höra med oss om detta i samband med din ansökan. Gällande antagning så är den oftast löpande och antagningsavdelningen kommer titta på följande.

Betyg ifrån Gymnasiet & Universitetet om du läst eller läser där och om du söker ett Masterprogram – Postgraduate utbildning Personligt brev Portfolio/Intervju. Främst för kreativa utbildningar. Universitet vill för stipendier oftast ha in GMAT & SAT resultat När det gäller våra skolor behöver du inte SAT eller GMAT för att bli antagen, men vi känner väl till testen och informerar gärna om dem om så önskas.

CSN FÖR STUDIER I USA

Beroende på din ambitionsnivå och ekonomi samt inriktning och betyg kan vi hitta ett alternativ som faktiskt kan finansieras genom CSN. En förutsättning för oss är att alla våra partnerskolor är godkända av CSN till att börja med.

På en del välkända Universitet behöver du uppvisa egna tillgångar, sparade pengar utöver CSN för att få ett antagningsbesked och ibland täcker inte CSN studier och boende fullt ut. På College eller språkskolor klarar man sig i regel bra på CSN. Kontakta oss om du har funderingar kring ekonomin så berättar vi mer.

VISUM FÖR STUDIER I USA

När du ansökt och är antagen till en skola utfärdar de ett I-20 vilket är ditt antagningsbevis. När du fått ditt I-20 bokar du ett möte på Amerikanska Ambassaden i Stockholm för att få ditt F1 Studentvisum godkänt.

Vi ger dig detaljerad info i samband med antagningen till just ditt College eller Universitet och du kan även läsa mer specifikt om visumregler och processen på vår sida för USA visum under FAQ.

JOBBA I USA UNDER STUDIETIDEN

På ett studentvisum i USA får man endast arbeta på campus och hjälpa skolan på olika sätt. Det sker ofta som guider för nya studenter eller på antagningsavdelningen eller andra administrativa uppgifter.

Det innebär att det är viktigt att du funderar över ekonomin och tar hjälp av oss samt själv gör en kalkyl för din studietid i USA. Efter studierna kan du genom din skola ansöka om OPT (Optical Practial Training) som är 1 år och skall vara inom det du studerat.

BOENDE & LEVNADSKOSTNADER

Kostnaderna varierar helt och hållet beroende på var i USA du vill studera samt vilken typ av boende du söker efter. Vi kan erbjuda dig bra alternativ för boende på alla våra Universitet & College på eller i anknytning till campus. Ett bra alternativ är att bo på campus första året för att sedan leta ett boende ihop med andra studenter som man lärt känna. Detta är oftast ett ekonomiskt och populärt sett bland våra Svenska studenter.

Vi tar självklart även fram kostnader för estimerade levnadskostnader på din studieort och skola i samband med ansökan för att ge dig en bild av total levnad och boendekostnad. Det är skillnad främst på boende kostnader i New York eller LA i jämförelse med mindre städer i USA och på våra Universitet runt storstäderna har vi därför bra alternativ på campus boenden i olika prisklasser och standard.

VILL DU STUDERA I USA? INFORMATION & STUDIERÅDGIVNING

Vi på OneWorldStudies har lång erfarenhet av studier i USA & hjälper gärna dig att ansöka till ett bra Universitet eller College & en passande utbildning där du kan bli antagen.       

Hör gärna av dig till oss per telefon eller på mail med dina frågor om studier i USA.

Mobil: 0727 18 03 22 & 0727 18 06 22

Email: info@oneworldstudies.se