amal

Amal Qaadoun

8

december,10 2015

Vad studerar du?

Jag är för närvarande student vid Hillsborough Community College som ligger i Tampa Florida Jag började studera i augusti 2014 och hittills har det varit fantastiskt. Allt började när jag blev antagen och därefter har det bara gått uppåt.

 

Vad är det bästa med att studera utomlands?

Att vara en internationell student har tillåtit mig att expandera mina vingar på många sätt. Jag är för närvarande president i den internationella student klubben i skolan som ger studenter från hela världen samt Amerikanare chans att interagera och växa med varandra, och att skaffa sig vänner fort.

 

Hur har dina studier utomlands påverkat dig?

Jag har haft chansen att lära känna nytt intressant folk, samt en ny kultur, och har byggt vänskapsband som jag kommer ta med mig livet ut. Man får även chansen att resa på massa intressanta studiebesök helt gratis. Jag har även fått ett arbete som Resident Assistant i skolans boende där jag även bor. Arbetet har också tillåtit mig att få ett bredare kontaktnät och förbättra min engelska även mer samt få erfarenhet. Så klart så är det även alltid bra med extra pengar som student. Man brukar oftast få jobb i skolan om man är internationell om man bara ansöker eftersom skolan vet att vi bara får arbeta inom skolan. Från början trodde jag att det skulle vara svårt med engelskan och att lära känna nya människor men det var det inte alls. Man får all hjälp man behöver från det internationella centret och även hjälp med att studera i skolan om man behöver det. Jag har kommit in i den amerikanska kulturen och jag älskar det! Att vara på Hillsborough Community College har varit både en välsignelse och ett privilegium som har satt min väg för en framtid som jag ser fram emot.